середу, 21 лютого 2018 р.

20 лютого, у Всесвітній день соціальної справедливості, до селищної дитячої бібліотеки  завітали діти , які проживають у прийомних родинах та дитячих будинках сімейного типу селища,батьки-вихователі і прийомні батьки. Для них було проведено захід на тему: «Ні – сирітству!»,  спрямований на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права та свободи людини і громадянина.
З дитячих років діти потрапляють в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Буває так, що діти  не знають, як захистити свої права,що для цього слід зробити, до кого звернутись за допомогою. Отримати відповіді на запитання про права, цінності людського життя, поведінку в школі, вдома та громадських місцях, діти змогли поспілкувавшись з фахівцями із соціальної служби Сагайдак О.М. та Гаврилюк В.С.
Гаврилюк В.С.  ознайомила дітей з їхніми правами та обов’язками, розповіла про дитячу злочинність, наркоманію, алкоголізм та  їх наслідки, дала кваліфікацію різним видам порушень, привела конкретні приклади поведінки підлітків, розповіла про те, до чого призводить неповага до закону.
Сагайдак О.М. ознайомила підлітків з Конвенцією ООН про права дитини,  розповіла про розумне користування своїми правами та спільно з дітьми аналізувала правові ситуації «Закони в твоєму житті».
Завідуюча СДБ - Кравченко Н.В. провела цікаву бесіду біля книжкової виставки-поради «Є право-є надія» на якій  представлені юридичні довідники, енциклопедії та інші видання правової тематики. Серед них  Конвенція ООН  про права дитини,  Конституція України,  періодичні видання та інші законодавчі акти України.

Під час заходу діти взяли участь в казковій правознавчій лотереї і розглянули статті Конвенції про права дитини на прикладі ситуацій, у які потрапляють герої художніх творів, таких як «Гидке каченя», «Дюймовочка» Г.Х. Андерсена; «Червона Шапочка», «Попелюшка» Шарля Перро; «Золотий ключик, або пригоди Буратіно» О. Толстого. Ці твори вже добре відомі дітям, тому вони легко визначили, яке саме право було порушено по відношенню до того чи іншого героя казки.

Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані Конституцією і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати, але пам'ятати, що поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Відвідувачі і з задоволенням відповідали на питання бліц-вікторини «Чи знаєте ви..» яку провела бібліотекар  Віхрова Аліна.
Для всіх учасників заходу ,завдяки спонсорській допомозі від Товариства Червоного Хреста України ,був накритий "солодкий стіл" .



Немає коментарів:

Дописати коментар