пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

Екскурсія до бібліотеки «Запрошуємо у світ книги»


 15 лютого у новому приміщенні селищної дитячої бібліотеки пройшла екскурсія для учнів 6-7 класів ЗО №2 під назвою «Запрошуємо у світ книги».
 Мета екскурсії полягала у подальшому розвитку інтересу дітей до читання, прагнення слухати, виховувати охайність до книги , а найголовніше – викликати бажання бути активними читачами.
В чарівній оселі дитячої книги, школярів зустріло розмаїття цікавих, яскравих книг, газет та журналів. Новенькими палітурками книги посміхнулися  та повели їх у чарівний світ принцес та принців, фантастичних пригод та мандрів. Книг тут, звісно, не бракує – енциклопедії, романи, оповідання, довідники, хрестоматії.
Ведуча заходу Наталія Кравченко зазначила, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та базових знань. А якщо діти хочуть дружити з книгою, необхідно обережно ставитися до неї, берегти її, і вона розповість багато цікавого. 
Бібліотекар -  Аліна Віхрова провела для учнів екскурсію поличками бібліотечних надбань . Діти жваво цікавилися книгами та журналами, слухали розповіді бібліотекаря, відповідали на запитання пізнавальних вікторин «Най-най-най» та «Ми у зоопарку».
Хлопчики-Інтелектуали відразу взялись грати у шахмати та шашки,а дівчаток зацікавило лото.
Крім того, ведучі заходу проінформували, що у бібліотеці є чимало дитячих періодичних видань, серед яких: «Пізнайко», «Юная леди», «Подружка», та ін. Для вчителів теж є багато корисної інформації  на сторінках журналу «Шкільний бібліотекар» та книгах енциклопедичного характеру,які розміщені на книжковій виставці «Книжкова торбина для всієї родини» .


Немає коментарів:

Дописати коментар