понеділок, 26 березня 2018 р.

Журнальна веселка

З метою популяризації газет та журналів, які підписує селищна дитяча бібліотека, розширення знань читачів про дитячу періодичну пресу, а також з метою активізувати інтерес до неї, розвивати уміння самостійно читати дитячу періодику бібліотекарі організували 26 березня день періодики "Журнальна веселка". 

Завідуюча бібліотекою Кравченко Н.В.  ознайомила школярів з термінами і поняттями «періодичні видання», «журнал», «газета», «номер журналу», «рік видання», «примірник», «рубрика». Діти самостійно визначали найцікавіші рубрики в журналах, для кого призначене видання, на скільки інформація, зібрана в періодичних виданнях, є свіжою, актуальною і корисною для читача.

Під час заходу, усі користувачі познайомилися з друкованими дитячими виданнями,які отримує наша бібліотека, і які користуються найбільшою популярністю серед читачів-дітей: «Тачки», «Юная леди», «Колобочок», «Умійко», «Чарівна принцеса», «Подружка»,«В гостях у казки». Ці журнали дають змогу дітям знайти не тільки цікаву інформацію, а й стимулюють їх до колективної праці. Великою популярністю користується рубрика "Зроби сам",які друкуються в журналах. Дітлахи разом з бібліотекарями виготовляють саморобки,які потім поповнюють виставку робіт у бібліотеці.

Бібліотекар  Аліна Віхрова разом з юними читачами переглянули  інтерактивну відео-презентацію «Журнальна веселка» Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки. Діти залюбки відгадували кросворди і загадки,веселились читаючи смішинки,а потім з задоволенням взяли улюблені журнали додому.
Переглянута презентація допомогла  читачам у виборі улюбленого видання серед великої кількості яскравих газет та журналів.

Читаючи періодичні видання, школярі мають змогу дізнатися з їх сторінок багато цікавих, пізнавальних, захоплюючих розповідей, оповідань, віршів, адже   саме така інформація допомагає їм у навчанні, поповнює знання, вчить логічно мислити, відкриває безліч таємниць навколишнього світу.






Немає коментарів:

Дописати коментар