середу, 21 березня 2018 р.

"У країні дитячих прав"

Наша держава прагне, щоб у її юних громадян було щасливе дитинство. Документом, спрямованим на захист дітей, є Конвенція про права дитини, прийнята Організацією Об'єднаних націй.
Тож, працівники  дитячої бібліотеки  допомагають школярам зрозуміти їхнє право на турботу і піклування держави про кожну дитину, формують вміння дотримуватися своїх прав та обов'язків, виховують патріотичні почуття, товариськість та любов до ближнього.
21 березня ,у перший день Всеукраїнського Тижня дитячого читання, бібліотекарі селищної дитячої бібліотеки  організували для своїх користувачів, учнів 5-а класу ЗО№1, правовий круїз «У країні дитячих прав».
Переглянувши презентацію «Права дитини»,школярі здійснили подорож по дивовижній країні «Правознайка», де дізналися про те, що таке «право», «обов’ язок» і «відповідальність».
Бібліотекар - Аліна Віхрова провела для дітей правові ігри «Так чи Ні» та «Веселий м`ячик».
Незабутнє враження справила на учасників заходу «Відеовікторина», під час якої дітлахи переглядали уривки з мультфільмів та з’ясовували, яке право казкового героя порушено. Кожен уривок коментувала завідуюча дитячою бібліотекою Н.В.Кравченко, нагадуючи при цьому також і про обов’язки.
Захід проходив у формі інтерактивних завдань,тому не дивно,що учні були дуже активними і допитливими, отримали багато корисної інформації, яку звичайно було дуже легко засвоїти і запам’ятати у такій незвичайній формі.
Увазі читачів, була представлена книжкова виставка-подорож  «Правова планета дитинства» з правознавчою та художньою літературою з фондів дитячої книгозбірні.
На закінчення заходу ,за підтримки Товариства Червоного Хреста, було накрито «солодкий стіл» для дітлахів. Насолоджуючись солодощами,вони подякували В.С.Гаврилюк та бібліотекарям за цікаво проведений час.
Сподіваємося, що отримані нові знання допоможуть дітям правильно користуватися своїми правами, захищати їх та виконувати свої обов'язки.

Немає коментарів:

Дописати коментар