четвер, 15 березня 2018 р.

«Стежками малого Тараса»

І виріс він, і кобзу взяв,
І струн її торкнувсь рукою -
І пісня дивна полилась,
Повита вічною журбою.

В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і  національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка.
Свої заходи, в рамках Шевченківських днів, організувала і селищна дитяча бібліотека. 14 березня ,для гуртківців комунального закладу «Селищний Будинок дитячої творчості» було проведено цікаву мандрівку у дитячі роки Тарасика «Стежками малого Тараса».
Під час заходу школярі познайомились з життям та творчістю не тільки поета Тараса Шевченка, але і художника. Працівники книгозбірні, запропонували юним користувачам, переглянути відеопрезентації  «Дитячими шляхами Тараса Шевченка», «Казки картинної галереї» та мультфільми за його  творами  «Мені тринадцятий минало» , «Тече вода з-під явора». Із уст дітей звучала дитяча поезія Кобзаря, в якій  він з любов'ю описував мальовничі краєвиди природи, співочі куточки  України. Учні мали також змогу прийняти участь у вікторині «Чи знаєте ви Шевченка?» і з захопленням відповідали на її питання.
Захід був яскравим, колоритним ,різнобарвним і зігрітий невимушеною атмосферою.
З нагоди 204-річниці від дня народження поета було презентовано виставку – портрет  «Могутнє,віще слово Кобзаря», для всіх користувачів бібліотеки. Виставка - портрет, яку ми презентуємо, покликана допомогти читачам глибше познайомитися із творчим доробком Великого Кобзаря та літературою про нього.

Тож не забуваємо про тернисту долю Тараса Григоровича Шевченка.
 Шануймо його пам'ять і в дні свят, і в дні праці. І найкращою даниною шани Кобзареві буде наша відданість, ідеї зміцнення нашої держави – тієї «сім’ї вольної, нової», якою її хотів бачити Т. Г. Шевченко.


Немає коментарів:

Дописати коментар