четвер, 19 квітня 2018 р.

Гра -конкурс «Нам пігулки і мікстуру заміняє фізкультура


Здоров’я — розкіш для людини,
Найбільша цінність у житті.
Як є здоров’я день при днині,
Можливість є йти до мети.

З давніх-давен український народ найголовнішою цінністю у житті вважав здоров’я. Адже, майбутнє людини значною мірою залежить від стану її здоров’я. Воно дається нам не на віки і його треба берегти.
Тому ,селищна дитяча бібліотека постійно веде роботу по пропаганді здорового способу життя серед підростаючого покоління.
18 квітня ,бібліотеку відвідали учні 5 класу ЗО №2. Для них бібліотекарі  підготували веселу і захоплюючу гру-конкурс «Нам пігулки і мікстуру заміняє фізкультура».
На першій сходинці гри юні читачі мали змогу потрапити до «чарівної країни», де всі здорові! Завдяки цікавій зустрічі діти із захопленням брали участь у різних іграх, конкурсах,естафетах : «Чарівний м`ячик», «Перенеси предмет», «Біг з кубиками», «Скакуни», «Швидкісний біг», «Змійка» та «Надуй кульку». Клас поділився на дві команди між якими відбулося справжнє змагання де проявилися кмітливість, винахідливість та знання.
На другій сходинці наші учасники взяли участь у конкурсі малюнку на асфальті.  

Грані дитячої фантазії різноманітні й безмежні. Коли дитина бере олівець і аркуш паперу, можна чекати на виникнення чергової перлини художньої творчості. А коли замість олівчика — крейда, а замість паперу — асфальт, то завзяті дітлахи миттєво перетворюють банальну сіру поверхню на яскравий різнобарвний килим.
Тематика малюнку була пов'язана з темою здорового способу життя та основних компонентів здоров'я людини.
Кожна дитина представила своє бачення здорового способу життя,  і кожен з малюнків виявився різноплановим, яскравим і повчальним.
І нарешті третя сходинка – солодкі ласощі.
Бібліотечні працівники та учасники гри вдячні голові РО ТЧХУ Гаврилюк В.С. та волонтерам,які долучились до проведення заходу та організували для них солодкий стіл і чудове спілкування.
На кінець заходу ,бібліотекар Аліна Віхрова познайомила юних користувачів з книжковою виставкою – порадою «Мистецтво бути здоровим». Книги та журнали які зацікавили дітей, вони взяли для прочитання.
Отже, щоб бути здоровим, потрібно самостійно дбати про себе: слід правильно харчуватися, займатися спортом, загартовуватись, більше бувати на свіжому повітрі. А головне - завжди пам’ятати золоті слова :  
« Найбільше багатство людини – це здоров’я».

Немає коментарів:

Дописати коментар