пʼятницю, 19 січня 2018 р.

Народознавчий вернісаж “Від Різдва до Водохреща”

Новорічні свята ─ найулюбленіша пора року для дітей. Ці свята сповнені веселощами, піснями, новорічними колядками, щедрівками та засіванками. Сьогодні ми прагнемо повертатися до забутого, відроджуючи національні традиції, національний дух нашого народу.
З цією метою,напередодні останнього свята зимового циклу -Водохреща, в районній дитячій бібліотеці був проведений народознавчий вернісаж «Від Різдва до Водохреща».
Цього разу , до бібліотеки завітали юні любителі книги-учні 5-а класу разом з класним керівником –Тригубенко Н.О.
До свята долучились волонтери районного Товариства Червоного Хреста та  комунальний заклад «Селищний Будинок культури.
Розпочався захід з новорічних вітань-побажань завідуючої бібліотекою  - Кравченко Н.В.
Фахівець із соціальної роботи Валентина Гаврилюк розповіла учням цікаві відомості про історію, традиції відзначення новорічних свят, адже вони несуть сподівання на щастя, на радість, на майбутнє.
Бібліотекар молодшого відділу, Аліна Віхрова провела літературну гру-загадку «Поринь у казочку зимову», а студентка-практикантка Херсонського КПУ - Корольова Діна запросила дітей у калейдоскоп різних завдань та конкурсів. Серед них були такі: «Утримаємо сніжинки», «Новорічні мішечки» та «Танцюй або замерзнемо». Юні читачі проявляли свою кмітливість,змагались у спритності та читали вірші і засівалки з побажаннями здоров’я, добра,щастя всім українцям.
Всі запрошені поглибили свої знання з народознавства. А для тих, хто бажає знати більше презентували книжкову виставку «Новорічно-різдвяні передзвони».
На завершення свята усі присутні ласували солодощами від Товариства Червоного Хреста України  Херсонської обласної організації.
З гарним настроєм, цікавими враженнями і щирими усмішками діти покидали святковий зал дитячої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар