вівторок, 26 вересня 2017 р.

Перерізали символічну стрічку


Нарешті здійснилася найзаповітніша мрія працівників книгозбірні- районна дитяча бібліотека переїхала до відремонтованого приміщення в Будинку культури.          
На початку вересня цю знаменну подію урочисто відзначили перерізанням стрічки.
Гостей – очільників району Сергія Карпеченка та Олександра Єрохіна, селищного голову Дмитра Ляхна, директора районного Будинку культури Вікторію Крижановську, школярів та всіх охочих-зустрічали на сходах закладу культури. 





















       Саме звідси розпочалася мандрівка до чарівного Міста Книгознайок. Потрапити до нього велика проблема – це можуть зробити лише розумні та обізнані діти. Почесна місія першовідкривачів дісталася учням 4-а класу Горностаївської ЗОШ №1 (класовод Ніна Алексєєва), оскільки вони є найактивнішими читачами дитячої бібліотеки. Четвертокласників ще незвіданою дорогою вела завідувачка районної дитячої бібліотеки Наталія Кравченко при допомозі чарівної квітки-семицвітки. Хлопці та дівчата показали ерудицію під час відгадування загадок, їм потрібно було закінчити прислів`я та за опорними словами і реченнями відгадати назву народних, а також літературних казок. 
За правильні відповіді учні отримали подарунки :лінійки,закладинки,гумки для стирання,підстругачки. 
Кожен гейм інтелектуальної  гри наближав присутніх та учасників до дверей нового приміщення Міста Книгознайок – районної дитячої бібліотеки.
Всі іспити діти успішно склали, чим довели,що люблять читати і багато пізнають із книг для себе. А щоб школярі згадали й ніколи не забували правила поводження із друкованим джерелом знань, Королева книг надіслала їм листа. Його зачитала Н.Кравченко разом із книгознавцями.

І ось нарешті настав хвилюючий момент символічного перерізання жовто-блакитної стрічки. Ця почесна місія дісталася головам районної ради та райдержадміністрації. 
Переступивши поріг гарної, світлої та яскравої кімнати діти найперше почали розглядати стелажі з улюбленими виданнями. А посадовці - побажали маленьким дослідникам бути активними читачами та навчитися вміло застосовувати набуті знання не лише на шкільних уроках, а й у подальшому житті. Господар територіальної громади прийшов з подарунком для книгозбірні - тепер діти не заглядатимуть у мобільники,щоб дізнатися котра година,а слідкуватимуть за часом за великим настінним годинником. Вікторія Крижановська порадувала юних читачів фломастерами, олівцями,кольоровим папером та картоном,які вони зможуть використовувати під час різноманітних вікторин і конкурсів у бібліотеці.
Директор комунальної установи «Горностаївська районна центральна бібліотека» Любов Лонська-Галіцька подякувала всім,хто долучився коштами чи доклав рук,завдяки чому дитяча книгозбірня повернулася до рідних стін. Та ще й у таке чудове із сучасним ремонтом приміщення.


Після урочистої частини бібліотекарі провели екскурсію читацькою залою і школярі поринули у хвилини спілкування із книгами: хтось знайомився з новинками,а ті,хто визначився записали книги в абонементські формуляри. Учні 4-а класу найперше обступили стелаж із книгами-фентезі. 


Запитання сипалися одне за одним. Та найбільше їх хвилювало, коли зможуть взяти серію романів про пригоди Гаррі Поттера :ці книги дуже об`ємні (аж 800 сторінок) і через ще незначний вік діти не зможуть їх подужати.

Загалом у дитячій бібліотеці майже тисяча користувачів. Та й бібліотечний фонд становить 9 800 книг та періодичних видань. Окрім уже звичних,тут оформлено й нові виставки. Зокрема «Книжкова торбина для всієї родини» (на ній є література й для батьків та вихователів дошкільних закладів), «Україна - країна єдина» (на ній зібрано книги з історії України,козацтва, народознавства тощо), «О Тавріє,мій материнський краю!» (про нашу область та район,а також твори літературного сузір`я Херсонщини). Для підлітків сформовано цікаві полиці «Вам тинейджери», «Сучасна українська книга», «Читати – це круто!». Дошкільнята  та учні молодшого шкільного віку полюбляють читати журнали «Пізнайко», «Маленька фея», «Малятко», «Умійко» та казки.
Херсонська обласна універсальна бібліотека імені Олеся Гончара в межах акції «Українська книга» безкоштовно забезпечує книгозбірні області творами українських письменників і зарубіжних авторів. Тож і наша дитяча райбібліотека щороку поповнюється такими збірками. На полицях можна побачити твори  Володимира Рутківського, Ніни Воскресенської, Галини Малик, Юлі Пилипенко та багатьох інших. Є різноманітні енциклопедії з історії,природи, про техніку…
Тож завітайте до районної дитячої бібліотеки – не пошкодуєте. Тут вас уважно вислухають і порадять  найкращий варіант книги,адже вибрати є з чого. Двері книгозбірні відкриті щоденно (крім вихідних) з 8 до 17 години.

                                                                                                   Оксана Савченко









Немає коментарів:

Дописати коментар