середу, 27 вересня 2017 р.

22 вересня Горностаївка відзначила 230- річницю від дня заснування.

   Свято відкрили виконанням Гімну України та Гімну Горностаївки. 
Голова об'єднаної територіальної громади Дмитро Ляхно разом з заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації Вадимом Чабаном, керівниками райдержадміністрації Олександром Єрохіним, районної ради Сергієм Карпеченком привітали представників трудових колективів з нагоди 230 річниці від дня заснування селища Горностаївка.
Дмитро Ляхно, подякував землякам за їхній внесок у розвиток села, за згуртованість в організації свята. Згадав про тих, хто захищає Батьківщину, хто загинув в АТО, хто працював і працює на громаду...
Сердечно привітати дружню працьовиту Горностаївську громаду прибуло чимало гостей з області та сусідніх районів. На ювілеї селища  було безліч зустрічей та спілкування...

Багато людей творили історію цього селища. З-поміж них і голови Горностаївської селищної ради, яких запросили на свято:  Дмитро Ляхно, Орест Біланюк,Олексій Овсяник, Олександр Колесник, Микола Дідик, Володимир Пасічник та Вадим Чистик .
Як і годиться у день народження, були й дарунки: районна рада та райдержадміністрація з нагоди ювілею підготували мешканцям селища приємний сюрприз – вуличні спортивні тренажери, які буде встановлено на стадіоні «Дружба».

Гарним видовищем стали 230 жовто-блакитних кульок,які злетіли у небо над Горностаївкою.
Так уже повелося в українців - добробут завжди видно за святковим столом. Кожна делегація на святкуванні ювілею селища Горностаївки хотіла якнайкраще презентувати оглядовій комісії свої вироби та обов'язково пригостити. Тож і намагалися у посвятному дійстві  виставити усе, чим багаті: господині напекли гори пирогів, наварили макітри вареників, навіть були домашні ковбаси, запечений кабанчик, качки та курчата, ряжанка... Все це було втілено у рядки, які відображають нашу українську сутність, гостинність та гордість - бо ми такі є!!!


Усі барви і багатство осені були представлені у квітах та композиціях із фруктів та овочів .Вони стали окрасою  ювілейного дня народження .


У змістовній програмі свята, за результатами різноманітних конкурсів, місцеві мешканці отримали цінні подарунки.
Святкування ювілею Горностаївки продовжилося яскравою концертною програмою. На імпровізованій сцені відбувся змістовний концерт за участю окремих виконавців ,вокальних та хореографічних колективів району та області.
Родзинкою свята був виступ нашого земляка – співака, композитора, автора пісень - Матвія Вермієнка та рок-групи "Залізна чайка» ,які приїхали щоб привітати усіх жителів громади..
Організатори святкового заходу - виконавчий комітет Горностаївської селищної ради подбали про змістовний відпочинок дітей, які драйвово гралися на батутах та інших розвагах. Козаки показали свою вправність верхи на конях та у приготуванні славного козацького кулішу. 

Свято тривало від 13 години дня до пізнього вечора. І завершилося  святковим салютом у нічному небі.











Немає коментарів:

Дописати коментар