пʼятницю, 29 липня 2016 р.

З міжнародним днем Дружби

В житті усім потрібна дружба:
І для розваг, і для журби, й для служби.
Із другом легше в світі жити,
Але й дружити треба вміти.
Слід другові допомагати,
В пригоді завжди захищати,
Слід жарти друга розуміти
Й самому жартувати вміти.
Коли ж якесь нерозуміння,
Потрібно виявить терпіння.
При сварці – швидше помиритись –
Не варто з друзями сваритись.
(Вікторія Остапчук)

Дружба - це взаєморозуміння й безкорисливість, щирість і довіра, спільні інтереси та точки дотику. Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин. Вона цінувалася завжди і в усі часи. У ході проведення Міжнародного десятиліття культури миру та ненасильства в інтересах усієї планети, під егідою ООН, яке охопило період з 2001  по 2010  р., цей факт став настільки очевидний, що на своїй 65 сесії, що відбулася 27 квітня 2011  року в резолюції № 65/275, Генеральна асамблея ООН заснувала нове свято, безпосередньо присвячене цій темі. «Міжнародним днем дружби» в календарі стала дата 30 липня.

 «Дружба між народами, державами, культурами і окремими особами може надихнути на зусилля для забезпечення миру і дає можливість побудувати мости між суспільствами, які шанують культурну різноманітність», — наголошується в документі.

Мета свята проста і зрозуміла – допомогти людям різної віри і культури знайти спільну мову, позбутися недовіри і викорінити конфлікти. Дружба важлива скрізь – і між державами, так і між сусідами по під’їзду.

У кожній країні свято відзначають у відповідністі з місцевими культурними традиціями і звичаями, проводять заходи для молоді, концерти і карнавали. Молоде свято вже встигло полюбитися простим людям, вони вітають один одного, згадують старих друзів і заводять нових приятелів.

Це міжнародне свято дружби не єдине, щороку 9 червня відзначається також Міжнародний день друзів.



Немає коментарів:

Дописати коментар