четвер, 23 червня 2016 р.

Конституція України - головний підручник життя.

 Конституція України –
головний підручник життя                      




       Розцвітає українська земля, від 1991 року вільна, незалежна Україна розправляє крила, оновлена виходить у світ. Ми пишаємося своєю державою, народом. Адже ми - держава, яка має свою національну символіку - Гімн, Прапор, Герб. Ми живемо Законами своєї  Української Конституції, яка була прийнята 28 червня 1996 року:

По вінця чаші кришталеві
І очі радістю до сліз
Наповнив нам той день червневий,
Що Конституцію приніс.

   Право українського народу жити у своїй державі відтоді закріплено законом.  " В своїй хаті - своя правда", - писав Т.Г.Шевченко про заповітну мрію українців.

В рядки промовисті і стислі
Цей славний документ ввібрав
Пилипа Орлика всі мислі.

    З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття основного закону держави – Конституції України – напередодні свята працівники нашої бібліотеки підготували цикл заходів: у відділі 1-4кл. була проведена - інформаційна  мозаїка : «Ми – українці , ми – за  мир»;
у відділі обслуговування учнів 5-9 кл. - відкрита тематична поличка: «Щит і меч Закону»,біля якої було проведено перегляд літератури "Від козаків до наших днів - збережем вогонь батьків".

 
















В ці передсвяткові дні  відвідувачі дитячої книгозбірніі  переглянули  відео-презентацію: «Є Конституція – є міцна незалежна держава».    
Діти розширили свої знання про Конституцію, як основний закон України, символіку України. Бажаючі взяли участь у грі "Конверт історичних запитань".

Славимо і тихо, й величаво
Ми Конституцію, як істини вінець.
Обов'язки - то наше спільне право!
А право - то обов'язки сердець.

                 ЗІ СВЯТОМ ВАС,  ДОРОГІ УКРАЇНЦІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар