середу, 23 січня 2019 р.

" Життя - мов спалах"

Ця війна змінила багатьох,
Ця війна змінила Україну.
Кіборги. Донецьк. Аеропорт,
Що перетворився на руїну…

Оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні. 20 січня 2015 року ворожими силами було підірвано новий термінал аеропорту. Зруйновані стіни забрали життя останніх захисників. За офіційними даними під час оборони летовища (з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015 року) загинуло більше 200 військовослужбовців, зокрема восьмеро з них - це чоловіки з Херсонської області. З-поміж них – троє наших земляків-горностаївців Денис БІЛИЙ, Вадим ШЕШЕНЯ та Віктор КОВАЛЬЧУК. 
В селищній бібліотеці для дітей ,завідуючою Наталією Кравченко було проведено патріотичну інформ-хвилинку " Життя - мов спалах" присвячену Всеукраїнському дню пам'яті Кіборгів. Всі користувачі,які відвідали в ці дні книгозбірню,мали змогу познайомитися з цікавими фактами героїчної оборони Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових. За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту їх назвали - Кіборгами. 
Бібліотекар молодшого відділу Аліна Віхрова презенувала дітям книгу відомого американського військового кореспондента Сергія Лойка "Аеропорт". Також ,учні познайомились з виставкою-інсталяцією «Кіборги вистояли,не вистояв бетон».
             

 Оборона Донецького аеропорту - один із найзапекліших епізодів війни на Сході України, що став символом незламності й бойового духу наших військових. Їх імена кров’ю вписані в історію сучасної України. Ми мусимо пам’ятати «кіборгів» та всіх тих захисників, які ціною власного життя виборюють незалежність України. 
Ви не боялися вмирати,
життя за волю віддали,
метал вдалось переламати,
а ви тримались, як могли.
На кожного чекала мати,
і шлях у кожного був свій,
та не прийшлося вибирати-
за Україну стали в бій.
І не молилися за себе,
просили в Господа за нас.
Пішли Героями на небо.
Метал зламали, а не вас..
               Соломія Українець.

Немає коментарів:

Дописати коментар