середу, 21 березня 2018 р.

IV обласний Фестиваль виконавської майстерності " Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви"


Життя іде і все без коректур,
і як напишеш, так уже і буде
Л.В. Костенко

Українську літературну творчість  сьогодні важко уявити без Ліни Костенко. У її дивовижній за красою і силою поезії гармонійно поєдналися зворушлива ніжність жінки і твердість духу справжнього борця, філософська заглибленість у проблеми буття і пристрасна емоційність трибуна. Поетеса була і залишається совістю і голосом української нації, адже її творчість  є по-справжньому  об’єднуючим і надихаючим фактором у цей непростий для суспільства час.
20 березня в обласному Палаці молоді і студентів відбувся фінальний гала-концерт ІV-го обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Головним  завданням цього унікального, єдиного в Україні заходу є популяризація та презентація творчості нашої сучасниці, поета світового масштабу.
Фінал фестивалю був по-справжньому хвилюючим та напруженим. Дипломантів визначали у 4 категоріях: «читці», «вокалісти», «автори власних віршів» та «художники».
Горностаївську об`єднану територіальну громаду представили :

- «Читці» - Буркот Таміла , учениця 9-а класу Горностаївського закладу повної загальної середньої освіти №1 імені Героя Радянського Союзу
Цвіка С.С.;
Петрова Дар`я,учениця 7класу Горностаївського закладу дошкільної,повної загальної освіти та Шульга Оксана,учениця 8класу Горностаївського закладу дошкільної,повної загальної освіти
- «Художники» - Шайко Ігор, учень 8класу Великоблаговіщенського закладу повної загальної середньої освіти ;
Зборовська Софія та Кравчук Катерина, учениці 7-а класу Горностаївського закладу повної загальної середньої освіти №1 імені Героя Радянського Союзу Цвіка С.С.
- «Автори власних віршів» - Навалова Тетяна, учениця 8 класу Козаче-Лагерського закладу початкової ,базової середньої освіти імені Героя Соціалістичної Праці Квакуші М.С.
         
У холі Палацу діяла виставка творчих робіт художників-конкурсантів та «вільний мікрофон» для бажаючих прочитати власні вірші або твори поетеси.
Наші учасники хоч і не вибороли призові місця,проте приїхали  з Херсону з масою чудових вражень від конкурсу, від побаченого та почутого.
Всі вони стали Дипломантами фестивалю .
ІV обласний фестиваль виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» закінчився, залишивши по собі теплі спогади, нові знайомства і незабутні враження.

Немає коментарів:

Дописати коментар